Arra való, hogy egész életünkben lehetőségeink szerint maximálisan funkcióképesek legyünk, hogy elkerüljük a megnyomorodást és a betegségekkel vívott fájdalmas, hosszadalmas csatározást.

Alapvetően két betegségcsoportot különböztethetünk meg:

  • az egyik csoport a gazdaságilag fejlettebb területekre jellemző: bőség betegségei, mértéktelen, helytelen táplálkozásból adódó különböző betegségek: például a rák (vastagbél, tüdő, emlő, leukémia, gyermekkori agytumor, gyomor, máj), vagy a cukorbetegég, szív- és érrendszeri betegség;
  • a másik csoport inkább a mezőgazdasági területeken fordul elő: szegénység betegségei (tüdőgyulladás, emésztőrendszeri betegségek, tüdőtuberkulózis, parazitafertőzések, reumás szívbetegségek, anyagcsere és hormonális betegségek).

Ahogyan egy fejlődő társadalom elindul a jólét felé, az emberek táplálkozási és életmódbeli szokásai megváltoznak. Az emberek nagy részénél a helytelen táplálkozás és silány minőségű élelmiszerek fogyasztása miatt kialakulnak a felszívódási problémák, így az amúgy hasznos és sokszor igen drága étrend-kiegészítők nem váltják ki a tőlük várt hatást.

A béltraktus nemcsak az emésztésben és a kiválasztásban tölt be jelentős szerepet, hanem az immunvédekezésben is fontos funkciói vannak. Mivel legalább 400 m2-nyi felületű, így a legnagyobb, a külvilággal kapcsolatban álló testfelületnek számít. A benne található bélbaktériumok súlya egy átlagos súlyú felnőtt ember testtömegéből 6-8 kg-nyit tesz ki. Ezek a baktériumok nemcsak a bélrendszer helyi védekezésében, hanem az immunrendszer állandó „ébrentartásában”, egyes anyagcsere-folyamatok szabályozásában és néhány vitamin termelésében is fontos szerepet töltenek be.

Az egyoldalú, helytelen táplálkozás, az emésztőrendszer folyamatos túlterhelése, a rossz emésztés, a környezetszennyező anyagok, egyes gyógyszerek, allergiák és a tartós stressz jelentős fokban károsíthatja a normál flórát. Ez nemcsak a normálisan is jelenlevő bélbaktériumok mennyiségi és minőségi összetételét változtatja meg, hanem lehetővé teszi más kóros törzsek, gombák, élősködők elszaporodását is. Ha a mikrobiom érzékeny egyensúlya felbillen, több a firmicutes törzs, mint a bacteriodetes, előbb vagy utóbb emésztőrendszeri problémák jelentkeznek. Így alakulnak ki a mostanában egyre több embert érintő intoleranciák is. Ha nem megfelelő a mikrobiom, akkor az emésztés és felszívódás folyamata is károsodik. Súlyosabb esetekben a bélflóra és a nyálkahártya a legkülönfélébb külső hatások következtében megváltozhat, áteresztőképessége módosulhat. Ilyenkor a legáltalánosabb probléma, hogy szedik az általuk jónak gondolt vitamin, ásványi anyag komplexet vagy étrend-kiegészítőt, de nem jelenik meg a szervezet részéről az állapot javulás, ugyanolyan fáradékonyak, dekoncentráltak. Senki ne keseredjen, van megoldás!

Szervezetünk gyors és hatékony tápanyagellátása érdekében hoztuk létre a szájon át terméksorozatunkat.

Pin It on Pinterest

Share This