2013 végén 10 ezer felett volt a hazánkban bejelentett étrend-kiegészítők száma! Mi az oka annak, hogy ugyan egyre több a táplálék-kiegészítő, mégis egyre rosszabb az egészségi állapotunk?

Az európai uniós csatlakozást követően az étrend-kiegészítők vonatkozásában megszűnt az előzetes kötelező engedélyezés, és helyette csak úgynevezett bejelentési kötelezettség (notifikáció) van. Sok forgalmazó kihasználja a kiskapukat, amely azonban a fogyasztók egészségét veszélyeztetheti. Ugyanakkor sok termék származása és összetétele, higiéniai megbízhatósága kétséges. Gondoljunk csak a Kínából származó készítményekre, melyek tele vannak toxikus anyagokkal és nehézfémekkel. A gyógygomba készítmények 95 %-a Kínából származik.

A forgalomban lévő étrend-kiegészítő készítmények hatóanyag tartalmára vonatkozóan sem állnak rendelkezésre megbízható vizsgálati eredmények.

Az étrend-kiegészítő készítmények esetében a minőség teljes mértékben a gyártó felelősségi körébe tartozik, a hatóság előre nem ellenőriz, és sajnos ez a helyzet a vásárlókat jelentős veszélynek teszi ki. A gyanútlan fogyasztó számára talán sose derül ki, hogy a vásárolt termékben benne volt-e a ráírt mennyiségű hatóanyag vagy sem, jó-e a minősége, vagy esetleg szennyezőanyagokat is tartalmaz. Mindezt egy olyan területen, ahol nem babra megy a játék, hiszen az egészségünk a tét.

A hitelességet a termékein keresztül tudja megteremteni a gyártó. A termék áll az élen, és ha az jó, ha hosszú távon is bizonyít, akkor a mögötte levő név hitelessé válik. És a név bizony kötelez, a nevét nem szereti senki vásárra vinni.

Kutatások igazolták, hogy a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-al magasabb lehet a hagyományos gazdaságokból származókénál. A gombák esetében különösen fontos a hiteles, gyártói bio minősítés. A gombák ugyanis kiterjedt micélium hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen felvesznek MINDENT. A toxikus vegyületek, nehézfémek akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Az ellenőrzött bio termesztési körülmények között ilyen jellegű hatások nem fordulnak elő.

Miért a folyékony gyógygomba kivonatok?

  • mert a világon csak mi (vagy először mi) készítjük folyékony formában
  • mert könnyen és gyorsan felszívódnak, ezáltal sokkal hatékonyabbak a kapszuláknál
  • mert ellenőrzött biogazdaságból származnak és Hungária Öko Garancia tanúsítvánnyal rendelkeznek a folyékony gyógygomba kivonatok
  • mert nem tartalmaznak nehézfémeket, mérgező anyagokat
  • mert 100%-ban magyar termék.

Pin It on Pinterest

Share This